NAŠA ZGODBA

Ko postane čaj več kot dnevna rutina.

Naravni čaji so nastali iz ljubezni do čajev.  Ljubezen do dnevne rutina pitja čaja je prerasla v spletno trgovino, kjer bomo nudili izključno čaje iz ekološke pridelave. Z NaravnimiČaji.si želimo ljubiteljem čajev ponuditi le najboljše kar premore čajni trg .

S potovanji po Indiji in Šrilanki smo dobili celovit vpogled v pridelavo čaja, začimb in zelišč, ki se uporabljajo v čajnih mešanicah našega proizvajalca Pukka.

Znanja in vedenja o blagodejnih učinkih čajnih mešanic na človekovo telo, počutje in  podporo , ki jo  lahko nudijo zdravemu življenjskemu slogu želimo deliti z vami.

Naša vizija je ne samo prodaja čajev ampak  širiti znanja in vedenja o blagodejnih učinkih čaja, zelišč in začimb na človeka kot celoto ne samo kot fizično telo.

PUKKA čaji

Blagovna znanka Pukka je nastala leta 2001 kot ideja ponuditi na trg najboljše kar je možno v segmentu čajnih mešanic ponuditi trgu in hkrati poskrbeti za okolje in predvsem tudi ljudi, ki se ukvarjajo s pridelavo čaja, zelišč in začimb.

Podjetje Pukka – zeliščna dediščina.
Več kot 22% zaposlenih v podjetju Pukka ima formalno kvalifikacijo (diploma, magisterij ali doktorat) iz zeliščarstva, rastlinstva ali prehrane. Vneto verjamemo, da se lahko veliko naučimo iz medicinske modrosti tradicionalnih zdravilnih sistemov, skupaj s strokovnim razumevanjem znanstvenih raziskav.. Izdelujejo in uporabljajo samo najbolj kakovostne ekološke sestavine iz katerih lahko naši strokovnjaki naredijo resnično poživljajoče in blagodejne čajne mešanice.

Kupi Pukka čaj

Zakaj ekološka pridelava?

Ekološka pridelava je oblika in način kmetovanja, ki spoštuje naravne življenjske cikle. Ta način minimizira človekov vpliv na okolje in obratuje tako naravno, kot je mogoče.

V praksi to pomeni, da pridelovalci minimizirajo negativne vplive pridelovanja na lokalno okolje in s tem poskrbijo za boljše življenje pogoje sedaj in za prihodnje generacije.

Znak EKOLOŠKO zagotavlja kupcu, da

  • proizvodnja spoštuje naravo,
  • so bila živila pridelana na trajnosten način,
  • pridelovalce najmanj enkrat na leto nadzorujejo nadzorni organi,
  • pri pridelavi niso dovoljeni gensko spremenjeni organizmi in
  • so v veljavi stroge omejitve glede uporabe kemičnih pesticidov, gnojil, antibiotikov ter raznih drugih dodatkov.

Znak zagotavlja skladnost pridelave, predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, živil in krmil z veljavnimi predpisi za ekološko kmetijstvo.